Kaj boste našli v Greencycle Resources Marketplace (BETA)

Immagine decorativa per il contenuto Kaj boste našli v Greencycle Resources Marketplace (BETA)

Razpoložljiva sredstva so bila sprva zbrana iz javno dostopnih podatkov in lokalnega omrežja krožnega gospodarstva, ki so ga vzpostavili upravljavci CE mest, vključenih v projekt. Če se želite pridružiti platformi, kliknite tukaj

Read more

Poiščite na zemljevidu akterji in viri krožnega gospodarstva

Več o Krožno Gospodarstvo

Immagine decorativa per il contenuto Greencycle Final Event in Maribor, Slovenia  5 Marca 2020

Zaključna konferenca alpskega vesoljskega projekta INTERREG GREENCYCLE bo 5. marca 2020 v Mariboru v Sloveniji v hotelu City Maribor (Ulica kneza Koclja 22, 2000 Maribor).

Read more
Immagine decorativa per il contenuto Elementi pametnega telefona

Mobilne naprave vsebujejo konfliktne elemente, kot so zlato, strupene, kot je arzen, in redke elemente, kot je indij. Naravni viri šestih elementov, ki jih najdemo v mobilnih telefonih, naj bi iztekli v naslednjih 100 letih.

Read more
Immagine decorativa per il contenuto Nov akcijski načrt krožnega gospodarstva

Novi akcijski načrt za krožno gospodarstvo bo pospešil prehod v krožno gospodarstvo, okrepil industrijsko osnovo EU, hkrati pa prispeval k boju proti podnebnim spremembam in ohranjanju naravnega okolja. Novi akcijski načrt bo obravnaval življenjski cikel izdelkov in materialov, kar bo zagotovilo trajnostno rabo virov in se spopadlo z sektorji, ki zajemajo vire, kot so tekstil, gradbeništvo, elektronika in plastika. To bo vključeno v industrijsko strategijo EU.

Read more
Immagine decorativa per il contenuto Voda gherkina namesto soli za odmrzovanje

V pilotnem projektu na Bavarskem naj bi z uporabo reciklirane soli postala zimska služba za čiščenje cest okolju prijaznejša. Namesto posebej proizvedene slanice se uporablja preostala slana voda podjetja Develey.

Read more
Immagine decorativa per il contenuto The CE Manager: the key person to actuate your City CE Strategy

The city CE Manager will be a role that will remain after the GREENCYCLE project end. He/She is the CE Focal Point in the city administration, connecting also with the local network with businesses, stakeholders and associations

Read more
back to top